mercoledì 30 settembre 2009

Persbericht: De grootste Wereld Mars ooit in de geschiedenis!

WALK THE FUTURE

De grootste Wereld Mars ooit in de geschiedenis!
Op 2 oktober 2009 start wereldwijd the Wereld Mars voor Vrede en Geweldloosheid, om te vragen om ontmanteling van alle kernwapens, het terugtrekken van alle invasietroepen uit bezette gebieden, progressieve reductie van conventionele wapens, niet-aanvalsverdragen tussen landen, het door regeringen afzien van oorlog als middel om conflicten op te lossen en een einde aan alle vormen van geweld.
In meer dan 300 steden in 100 landen zullen op 2 oktober manifestaties en evenementen gehouden worden om de start van de Wereld Mars in te luiden. Op diezelfde dag begint in Wellington, Nieuw-Zeeland, een symbolisch, internationaal en intercultureel Wereld Mars team haar drie maanden durende reis door 5 werelddelen die op 2 januari 2010 eindigt in Punta de Vacas aan de voet van de Berg Aconcagua, Argentinië.
In Amsterdam wordt het startsein van de Wereld Mars gegeven op 2 oktober op de Dam.
Van 17:00 tot 22:00 uur zal er een doorlopend programma plaatsvinden (zie bijlage).
Van kinder Brass band Luna Ku Solo tot Raging Grannies, van Catwalk For Peace tot Rappers 4 peace! Rolstoelen Mars, De Afrikaanse Djembe Zsoka, Libanese Bellydance en traditionele dansen uit Ecuador… allemaal doen zij op de Dam hun bijdrage aan de Wereld Mars.
Duizend voetstappen voor Vrede en Geweldloosheid, vredesboodschappen op de piramide, schilderijen voor vrede met een verhaal zorgen voor een interactief gebeuren.
Op het podium optredens van artiesten die hun steun hebben betuigd aan de WM. Hiphop en Rap voor vrede en geweldloosheid door Julius Joker, Surya en Robian, D-Lips en Zonen van de Zeerover. Eveline, Estee Macampo, en Jennifer Watson zingen hun liederen voor vrede.
De Boliviaanse ambassadeur Roberto Calzadilla Sarmiento zal spreken als speciale gast.
De manifestatie zal worden afgesloten met een Hindoestaanse wens ceremonie, gevolgd door een universele ceremonie en het Lied van de Vrijheid gezongen door stadstroubadour Jos Zandvliet, begeleid door 2 Paradijsvogels.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Noordendorp of Lory Tasma: 020 6938005 of mobiel: 0630103115
Als u foto’s wilt maken , raden wij u aan eerst even contact op te nemen. We kunnen dan de exacte locaties en tijden doorgeven.
Op verzoek kunnen we vooraf of op de dag zelf interviews voor u regelen met de medewerkende organisaties en artiesten.

Nessun commento: